Verreweg de meeste gezinnen in de sloppenwijken leven in extreme armoede. De meisjes krijgen na de basisschool geen mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, omdat daarvoor geen geld is. Zij moeten op jonge leeftijd al een steentje bijdragen aan het inkomen van hun familie. Dan nog lukt het een gezin vaak niet om de eindjes aan elkaar te knopen. BOSCO wil jonge vrouwen uit de sloppenwijken ‘empoweren’ door het leren van een vak, en hun hiermee in staat stellen de cirkel van armoede te doorbreken voor zichzelf en hun familie.

Straatkinderen kunnen via BOSCO regulier onderwijs volgen. Door trauma’s uit het verleden en gedragsproblemen is niet elk straatkind in staat zich aan te passen aan de structuur en regelmaat van het reguliere onderwijs. Als zij geen basisvaardigheden aanleren, zijn zij genoodzaakt om ongeschoold werk te doen, en kunnen zij onvoldoende in hun levensonderhoud voorzien. BOSCO geeft de straatjongens die niet in staat zijn regulier onderwijs te volgen, de kans om zich te ontwikkelen door het leren van basisvaardigheden in combinatie met het aanleren van een vak. Hierdoor kunnen zij een stap zetten in de richting van een volwaardig en zelfstandig bestaan in de maatschappij.

Recent zijn 300 jongeren gestart met een opleiding: 200 meisjes leren voor kleermaker of schoonheidsspecialiste en 100 jongens voor scooterreparateur. Zij leren ook computervaardigheden.

Veel dank aan Fonds Onderwijssupport die dit mogelijk maakte!

naaimachineScooterreparateur

Sponsors

 

haella zw      hofstee          buurtkerk logo met tekst zwart wit         Mutthatara grijs             Pelgrimshoeve grijs                Logo Mijndomein

logovoeteninaardezwartwit               logosnickersdebruijnzwartwit          youbedogrijs           WILDE GANZEN LOGO 2019 ZwartWit       vastenactie grijs